J-U-L-E-F-E-R-I-E! Yeah, baby! Hell yeah! F***, hvor har jeg glædet mig!

I går stod på dyner i sofaen, et ton vasketøj, en lille smule lektielæsning og ellers bare at tøffe og tømme hjernen, så godt jeg kan.

Jeg skal til eksamen i januar, og det er da lidt af en feriestemnings-killer, at skulle genopfriske pensum og gøre en mundtlig eksamenspræsentation klar. Giver reminiscenser til julen 2002, hvor jeg skulle til grammatikeksamen i 4 semestres pensum 2. januar. DET var en dræber og urtryk for en eller anden sekretær på eksamenskontorets meget mærkelige form for humor! Så i år ingen jul uden Leon Lerborgs styringsparadigmer krydret med lidt systemteori og praktisk filosofi. Thank God for marcipansnebolde og litervis af kaffe!

4. søndag i advent bragte en “gave” med sig, som desværre ikke havde byttemærke på. Ældsten har været lagt helt og aldeles ned af opkast-syge, siden hun åbnede øjnene kl. 5.00. Hun har taget det pænt, og sådan en omgang er selvfølgelig også en måde at fordrive ventetiden til juleaften på. Hvis vi ikke var spændte nok på, hvad der mon ligger i gaverne under træet, føles det lidt som en omgang Russisk Roulette med sådan noget omgangssyge: Hvis jeg rører her, er der så smitte? Eller her? Blev jeg smittet, da hun hostede på mig? Har hun tørret mund i det her håndklæde, uden at jeg har set det? Kryds lige fingre for, at vi andre klarer frisag. Efter som jeg står for julemenuen, så vil jeg gerne trække frinummer!

Well, der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi er kommet helt ned i tempo allerede fra feriens dag 2. Vi har læst den anden Harry Potter-bog til ende og har set fjernsyn i rigelige mængder uden dårlig samvittighed – for hvad pokker skal barnet ellers fordrive tiden mellem opkastningerne med, når hun ikke er træt, men heller ikke har kræfter i kroppen?

Vi er klar – om baktusserne og karma vil. Juletræ, andebryster (der ikke er den slags, som lugter af prut ifølge Eb.dk), julemedister og gaver er klar. Så kom an, juleaften. Vi er klar til dig, hvad enten den står på dans eller dyner, and eller A38. Bring it on! Vi kan klare det!

Glædelig jul til dig og dine! Ligegyldigt om du fejrer julen eller ej, så håber jeg, at du får en god aften – allerhelst med den eller dem, som betyder noget for dig alle årets 365 dage ❤

Møs fra Mette

Reklamer