December er magisk og den blev ikke mindre magisk af at bruge en uforglemmelig time på Odense Rådhus med Det Kongelige Teaters Balletskole i Odenses juleforestilling: Snedronningen.

Ganske gratis. Ganske glimrende. Helt igennem fantastisk.

Jeg havde leget med tanken om at tage ældsten med på en pigetur ind og se forestillingen – hvis vi kunne få plads, da det er først til mølle og ikke muligt at reservere plads. Kun én ting var helt sikkert: Hun ville ELSKE at se det!

Hun har for snart 6 måneder forelsket sig i tanken om at gå til ballet. Hun går ikke til det – endnu – da hendes møg-irriterende forældre insisterede på, at hun skulle gøre svømmesæsonen færdig. Det er den nu og efter nytår skal vi til prøvetimer på 2 balletskoler. Fritidsbaseret altså.

At sidde der på 2. række og se SÅ dygtige børn og unge, ja, det har i hvert fald ikke givet hende mindre lyst til at gå til ballet efter ferien. Dedikation, passion og hårdt arbejde i fuld udfoldelse på scenen. Og det tror jeg godt, at hun forstod. Hun sad i hvert fald med åben mund og store, kønne øjne i alle 60 minutter og det hele blev toppet af glimmer, som dryssede fra rådhusets loft, ved forestillingens slutning. Jeg kan kun forestille mig, hvor vildt det har set ud fra 130 cm højde. Det var i hvert fald smukt fra 173 cm over jorden 🙂

Fascinationen var ikke kun forbeholdt barnet – morens julehjertede blev grebet og ført med, og vi dansede bogstavelig talt hen til bilen og hjemme i huset igen. “Jeg tror, jeg kommer til at danse i drømmene, mor”, var barnets ord, inden søvnen tog over.
Det var SÅ hyggeligt!

Det kunne være så meget andet – men tiden sammen og en magisk oplevelse i en magisk måned, var fantastisk! Og det var tiltrængt. Det ar gøre noget, som fik os til at lege og lytte og bare føre os med uden kan-skal-må-bør.

Hvis du er i Odense i morgen, vises forestillingen kl. 13, 15 og 17 på Rådhuset i Odense – ganske gratis. Det er først-til-mølle og det er værd at stå i kø i god tid for. Forestillingen varar som skrevet 60 minutter og er for både børn og voksne. Giv dig selv og dit barn den oplevelse 🙂
Det er en rigtig god idé at have læst fortolkningen for børn før forestillingen.

Læs mere om forestillingen her

God fornøjelse og god weekend!

Reklamer