I dag stod jeg i ét af mine mindre fine øjeblikke som mor. Klokken var 7 og jeg afleverede yngsten i børnehave. Same procedure as always.

På vej ud af børnehaven siger hans gruppepædagog: “Ja, og så glæder vi os jo til i morgen”. Min hjerne knagede. I morgen…imorgen…imorgen…?

“Hvad sker der i morgen?”, spørger jeg så.

“Ja, når børnene skal gå”.
Min hjerne knager. Gå…gå…gå…?

Hun fornemmede ganske givet min tøven og mit forsøg på ikke at falde helt igennem.

“Når din søn skal gå lucia”, sagde hun med en bestemt, let overbærende mine.

Så faldt tiøren. Årrrrh, Lucia, siger du.

Mental panik. Har vi fået noget af vide om det? I så fald hvornår? Det burde jeg vel bare instinktivt vide, burde jeg ikke? Torsdag den 13. december, for christ’s sake! Du har et skolebarn og i de 7 år, børnene har trådt deres skridt i børnehaven, har de kommende skolebørn altid gået lucia.

Som flertallet af mænd, er han ikke særlig meddelsom hjemme. Pløjede Intra-app’en igennem og garderobekassen og alle afkroge af hans taske. Jeg kunne let have overset noget i min eksamenståge. Men intet. Intet overhovedet. Som mor til en så godt som 5-årig forventes jeg hjemme at være et alvidende orakel, som kan svare på alt mellem himmel og jord og promte vide, hvad alt hedder på engelsk. Men jeg skal vidst øve mig lidt mere i at læse tanker.

Men gudskelov, at tiøren faldt i dag og ikke først i morgen kl. 15.30, når det hele var overstået. Jeg vil gerne have alle mine børns “øjeblikke” med. Det ville nok også have dæmret lidt, efter som han her til aften skrålede “Saaannntaaaaa Luciiiiiia, Saaaaannnnta Luciiiiia”, efter vi havde læst og sagt godnat 🙂

Well, jeg er der i morgen. Også selv om jeg kom lidt sent ind i kampen. Husker alle andre forældre mon alting? Det gad jeg godt vide. I så fald tager jeg hatten af. Meget bliver helt sikkert lettere, når jeg om få måneder har begge arvinger samme sted igen. Men det vil nok være naivt at tro, at jeg får færre ting at huske på.

Lige nu bryster jeg mig bare af, at jeg ikke spillede jeg-om-forsent-eller-slet-ikke-kortet. Lucia. I morgen. Kl. 15.00. Be there or be square!

Reklamer