Godt nytår! Håber, I alle kom godt og sikkert ind i 2017 og har det samme antal kropsdele, som I havde, før årsskiftet 😛

Nytårsfesten var et brag på den måde, en fest med 4 børn under 6 år og fire forældre, der har været oppe kl. 6.00, kan være. Festligt og alligevel ganske stille og roligt. Ungerne gav den gas på “dansegulvet” i stuen med roterende diskolys med musik fra en tid, hvor der ikke engang var tænkt på dem, knæklys og “paraplydrinks” med hindbærjuice og sukkerkant på champagneglassene. Behøver jeg sige, at de var pænt oppe at køre? Når de trængte til voksenassistance, kom de ud i køkkenet kun iført undertøj og med røde kinder og svedvådt hår. Maks basarm! Kl. 20.30 gik de ud som et lys…

Det var rart at have en aften uden søskendekonflikter og diskussioner om, hvorvidt regler kan gradbøjes. Rart at have en aften, hvor vi både gav børnene en masse opmærksomhed og havde mulighed for at sidde og snakke som voksne om voksne emner. Ok, en del om børnene alligevel, men at være i fælles båd om at tænke på fremtiden, have tusind tanker om at sende vores ældste i skole, om byggeprojekter og om hvordan dagens Danmark hænger sammen (eller mangel på samme).

Festen sluttede kl. 3.00, hvor alle gik til ro i huset. 2017 var i gang, og vi var dødtrætte. 3 timer senere meldte den første arving sig med ordene: “Jeg er sulten”.

Når jeg kigger ud på hjemmet, er det kun en smule konfetti i krogene, som vidner om en god fest. Ellers ligner det hele sig selv. Hverdagen starter lige om lidt, og man kan meget – især, når der ligger et helt sprit-nyt år foran én. Der er en særlig optimisme, som klæder os alle, og som vi virkelig burde holde i hu hele året igennem. Det tror jeg, ville gøre os alle til bedre mennesker.

20161231_180919

Reklamer