Søndag. Lige om lidt starter ugen igen, og du er ikke helt færdig med at holde weekend, vel? Bare lige én dag mere – så skulle man ikke bede om ret meget mere…

Bleer i vuggestuetasken. Nyvaskede flyverdragter klar til endnu en uge på legepladsen. Skiftetøj klar. Og så er der lige det der med madpakkerne. Søndag har man ekstra “tid” til at smøre lækre madpakker, der signalerer mere overskud, end sidst på ugen. Måske endda med lækre rester fra aftensmaden eller hjemmebagt brød, hvis man er ekstra overskudsagtig.

Men åh, at skulle ud og smøre endnu tre skiver rugbrød og skære grønt og frugt. Det minder bare én SÅ meget om, at weekenden synger på sidste vers og at chefen og den evige trædemølle venter i morgen. Og så daler den opbyggede entusiasme en hel del. Skal det være leverpostej eller spegepølse? Kogt æg og agurkestave eller frikadeller og tomater? Skulle man prøve for 117. gang, om de vil spise makrel? Goddamnit, hvor jeg ikke elsker at smøre madpakker.

Jeg tænker hver uge på at gennempløje alle madblogs for inspiration, og ender alligevel med ikke at få det gjort og stå med og holde fest med the usual suspects.

I vores institution skal der også en eftermiddagsmadpakke med (#areyoufuckingkiddingme). Først på ugen gider mine unger godt spise de hjemmebagte boller. Sidst på ugen not so much. Innoncent smoothies med, hvis de er på tilbud, og ellers skåret frugt, en ostehaps eller rosiner eller knækbrød eller… Her rækker min fantasi sjældent længere.

I dag blev jeg gjort opmærksom på en opskrift på havregrynsmuffins, der måske kan peppe madpakken lidt op og få mig til at fremstå enormt innovativ. Om ikke andet så den første uge. De blev testet i dag, og blev fundet ganske fortrinlige. Så jeg deler lige med dig, der måske står med samme dilemma:

Til 6-8 stk. muffins (alt afhængig af formens størrelse) skal du bruge:
3 deciliter havregryn
1 teskefuld bagepulver
Et drys fint salt
½ teskefuld kanel
1 mellemstort æg
1½ dl. mælk
100 gram groftrevet æble eller 100 gram moset banan
3 spsk. akaciehonning eller ahornsirup

Topping: Hakkede mandler eller nødder efter eget valg eller friske blåbær.
Har du en sød tand, kan du drysse store stykker groft-hakket mørk chokolade på toppen… Men så er de nok mere til din egen madpakke 😉

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 180 grader.

Bland de tørre ingredienser: Havregryn, kanel, bagepulver og salt i en skål for sig.

Rør de “våde” ingredienser sammen i en anden skål: Æg, mælk, æble eller banan og honning eller sirup. Bruger du banan, kan du evt. skære lidt ned på mængden af sirup, da bananen giver sødme i sig selv.

Hæld indholdet af de to skåle sammen og rør det godt sammen. Lad det stå i 10 minutter, før du hælder blandingen i formene.

Når indholdet er fordelt i formene – enten papir eller bageform, drysses topping på. Vælger du at bruge blåbær, kan disse med fordel trykkes let ned i massen.

Bag i 25-30 minutter midt i ovnen.

Lad de færdige muffins stå og “samle sig” lidt, inden du tager dem ud af formen. Har du valgt papirforme, kan du blot lægge den afkølede muffin med papir i madpakken. Det sidste synes jeg er mest praktisk.

Værsgo! Så lugter det da lidt af overskudsmor – og det er endda (forholdsvis) sundt 🙂

Reklamer